Contact

Werkgeluk 2

Het belang van de coachende teamleider voor werkgeluk

Als er íemand op de werkvloer invloed heeft op het werkgeluk van zijn of haar directe collega’s, is het wel de teamleider. Medewerkers die hun manager ervaren als coach en mentor, geven hun werkgeluk bijna een 9, blijkt uit onderzoek van het HappinessBureau. Wie die ervaring helemaal niet heeft, scoort gemiddeld een 5,8 op werkgeluk. Teamleiders kunnen dus echt het verschil maken met hun manier van leidinggeven. Wat houdt de rol van coach en mentor in en hoe kun je als organisatie je leidinggevenden hierin ondersteunen? Bron: trendsinHR

Manager als samenwerkende inspirator

De tijd dat men dacht dat een directieve, autoritaire, controlerende manager voor het beste resultaat zorgde, is voorbij. Organisaties zoeken leidinggevenden die hun team kunnen inspireren. Zodat medewerkers zo autonoom, gemotiveerd en creatief mogelijk aan de slag kunnen gaan. Een goede leider zorgt er op die manier voor dat mensen het beste uit zichzelf kunnen halen.

Uit een recente analyse van meer dan 35 miljoen vacatures die tussen 2007 en 2021 in de Verenigde Staten verschenen, blijkt dat coördineren en samenwerken steeds belangrijker wordt voor managers. Het aantal vacatures waarin werd gevraagd om coöperatieve vaardigheden was tussen het begin en het einde van de onderzoeksperiode verdrievoudigd. Het aantal vacatures waarin werd gevraagd om vaardigheden op het gebied van supervisie was juist met bijna een kwart gedaald.

Lees verder op https://www.trendsinhr.nl/het-belang-van-de-coachende-teamleider-voor-werkgeluk/

Deel dit bericht

Icon/Email
Icon/Location Pin

Neem contact op voor meer info

Icon/Phone

Ma – Vr 9:00 – 17:00

Keesomstraat 12C 
1821 BS Alkmaar

Of plan gelijk een kennismakingsgesprek

We nemen binnen 3 werkdagen contact met je op